Menu

Cambodiaanse kip curry

Ingrediënten

voor 4 personen
2 eetl. Amaizin Red Curry 
800 ml Amaizin volle kokosmelk
2 eetl. vissaus
1 theel. trassi (garnalenpasta)
400 g kipfilet in blokjes
2 geschilde aardappels in blokjes
kippenbouillon (eventueel)
1 eetl. palmsuiker of bruine suiker
1 eetl. kerrie
1 gesnipperde ui
100 g groene boontjes
zeezout

Bereiding

Bak de curry in wat olie tot de geur vrij komt. Voeg de helft van de kokosmelk toe aan de curry, breng aan de kook en kook dit in tot het haast vast is. Voeg de chili, vissaus en trassi toe.Goed mengen en de kip en de aardappelen toevoegen. Voeg de andere helft van de kokosmelk toe en kook ongeveer 5 minuten. Als de curry niet bedekt is, vul dan aan met kippenbouillon. Voeg de suiker, kerrie, ui boontjes en zout toe en laat zachtjes nog 15 minuten stoven.
Serveer met rijst.

AFDRUKKEN

Recipe

Amaizin

Contact