Menu

Sajoer Lodeh

Ingrediënten

voor 4 personen
500 g gemengde groente (bloemkool, broccoli, prei, kool, groene boontjes, wortel, tauge)
200 g tofu
2 eetl. olie
2 gesnipperde uien
2 geplette knoflook tenen
1 theel. sambal oelek of een gesnipperd chili pepertje
1 theel. trassi
1 citroengras stengel
1 gepelde tomaat zonder zaadjes in blokjes
300 ml groentebouillon
300 ml Amaizin volle kokosmelk
1 eetl. pindakaas
1 eetl. ketjap manis 
1 eetl.. citroensap

Bereiding

Snij de groente in schijfjes of blokjes. Snij de tofu in blokjes. Verwarm de olie in een wok en roerbak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de chili, knoflook en trassi toe, wrijf de trassi fijn en bak 2 minuten op een laag vuur. Voeg het citroengras en de tomaat toe. Roerbak tot het mengsel is ingedikt. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook zonder deksel. Voeg de groente in de volgorde toe die nodig is om te garen en roerbak tot de groente beetgaar is. Voeg 5 minuten ervoor de tofu toe. 
Meng de pindakaas, de ketjap en citroensap erdoor en serveer met rode rijst.

 

 

AFDRUKKEN

Recipe

Amaizin

Contact