Menu

Thaise vis met kokosmelk

Ingrediënten

voor 4 personen
500 g zalmfilet of andere zeevis
2 chilipepertjes 
2 tenen knoflook
2 kafir/lime bladeren
1 schijf galanga wortel
2 verse stengels citroengras in stukjes
400 ml Amaizin volle kokosmelk
250 ml water
2 eetl. Thaise vissaus
2 eetl. geroosterde, gehakte pinda’s 
Verse basilicum of koriander bladeren

Bereiding

Verwijder het zaad uit de pepertjes en maal ze met de knoflook, kafir bladeren, galanga, citroengras en wat kokosmelk tot een gladde pasta. Maak de vis schoon en snijd in stukken. Verwarm 200 ml kokosmelk in een wok op een laag vuur totdat de olie scheidt (ong. 10 minuten). Voeg de chilipasta toe en bak al roerend tot de geur vrijkomt. Voeg de vis toe en bedek met het mengsel. Schenk de resterende kokosmelk erbij met het water en de vissaus. Laat zachtjes al roerend koken tot de vis gaar is.
Strooi de pinda’s erdoor en serveer gegarneerd met de basilicum of koriander. 

 

 

AFDRUKKEN

Recipe

Amaizin

Contact