Menu

Thaise pompoensoep

Ingrediënten

voor 4 personen
½ kg pompoen
100 g garnaaltjs
2 fijn gesnipperde sjalotjes
1 eetl. olie
2 stengels citroengras
200 ml Amaizin volle kokosmelk
250 ml water
1 eetl. Thaise vissaus
1 eetl. limoensap
200 ml bouillon
verse basilicum bladeren

Bereiding

Fruit de sjalotjes in de olie goudbruin. Voeg 100 ml kokosmelk, 250 ml water, garnaaltjes en citroengras eraan toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag, deksel op de pan en 5 minuten laten sudderen. Voeg de pompoen toe en kook totdat deze gaar is (15-20 minuten). Voeg de rest van de kokosmelk, de vissaus en limoensap toe en de verwarmde bouillon.
Garneer met de basilicum voor het opdienen.
 

 

 

AFDRUKKEN

Recipe

Amaizin

Contact