Menu

Vietnamese groentenpannenkoek

Ingrediënten

voor 4 personen
4 fijn gesnipperde uien
20 verse shitake, alleen de hoed, gesneden
100 g gewassen tauge
olie

Pannenkoeken::
100 g rijstemeel
1 theel. koenjit
1 theel. suiker
8 lenteuitjes, diagonaal gesneden
50 ml Amaizin volle kokosmelk
2 losgeklopte eideren
1 eetl. vissaus
Garnering:
blaadjes sla
2 munt takjes
Dipsaus:
1 geperste teen knoflook
½ fijn gesneden chilipepertje
1 theel. suiker
1 eetl. limoensap
2 eetl. vissaus

 

 

 

Bereiding

Zeef het meel en meng met de koenjit, suiker en lenteuitjes. Doe de kokosmelk, eieren en vissaus in een kom, roer door elkaar en roer geleidelijk het meel erdoor. Zet op een koele plek.
Verwarm een eetlepel olie in de wok, bedek de bodem en verhit. Roerbak de uien tot ze zacht zijn en houd ze apart. Giet een kwart van het beslag in de wok en draai de wok rond tot een dunne pannekoek ontstaat. Zet het vuur laag en leg ¼ van de uien, shitake en taugé midden op de pannenkoek. Leg een deksel op de wok en laat 3-4 minuten garen. Rol de pannekoek op en laat op een verwarmd bord glijden. Houdt dit warm terwijl de andere pannenkoeken worden gebakken. 
Ieder kan een stukje pannenkoek in een slablad rollen, wat munt erbij doen en in de saus dopen.

 

 

 

AFDRUKKEN

Recipe

Amaizin

Contact