Reis mee met ons rijstpapier

In Cambodja hebben slechts enkele gebieden in het land de juiste grond om biologische rijst te verbouwen. Waaronder de omgeving van Phnom Penh. Daar wordt dan ook, onder leiding van Muny Khy, ons Amaizin rijstpapier gemaakt.

Het bedrijf is destijds opgericht om de export van de Cambodjaanse biologische rijst te bevorderen. Dit lukte onder andere door boeren een stimuleringsprijs te geven voor hun opbrengst.

 

Inmiddels werken zo'n 82 landbouwcoöperaties, oftewel 10.000 boerenhuishoudens, met een landbouwovereenkomst van Muny Khy. Dit zijn vooral arme boeren in de afgelegen berggebieden met zeer beperkte toegang tot de markt. Op deze manier krijgen ook zij, behalve werk, een betrouwbaar inkomen.

Steun voor rijstboeren in Cambodja

Onze producent is ook nauw betrokken bij het leven van 500 kleinere Cambodjaanse rijstboeren in het Lavea district. Door ze te voorzien van gratis Jasmijnrijst zaadjes wordt hun inkomen verbetert.

Daarnaast krijgen zo’n 2000 biologische boerenfamilies, in Preah Vihear onderwijs in het biologische boeren en de daarbij horende technieken. Met deze hulp stimuleert onze producent de biologische landbouw in dit gedeelte van Cambodja om zo bij te dragen aan betere omstandigheden voor mens en milieu.

Let’s make the world Amaizin!

Zo wordt rijstpapier gemaakt

Onze Amaizin rijstvellen bestaan voor 62% uit 100% biologische rijst. Hieraan wordt tapiocazetmeel toegevoegd. Zowel biologisch als lokaal geteeld. Dit zetmeel maakt de vellen iets elastischer en makkelijker te rollen. 

Nadat het rijstmeel en het tapiocazetmeel opgelost zijn in water, wordt de melkachtige substantie uitgegoten over een plaat om te drogen in een bandoven. Uit de dunne vellen rijstpapier worden de vormen gestanst en daarna verpakt.

Springrolls met noodles en pinda’s

Springrolls

met knapperige groenten en noodles, gemaakt van biologisch rijstpapier uit Cambodja

Naar recept

meer herkomst

Kies je taal