Brownies met bananenmeel

Amaizin recept biologisch Brownie van bananenmeel

INGREDIËNTEN

Voor 10 personen

  • 250 g boter
  • 200 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • 4 eieren
  • 350 g suiker
  • 80 g cacaopoeder
  • 65 g Amaizin bananenmeel
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden, kaneel, kardemom of gember
  • Optioneel: 200 g gehakte noten, stukjes gedroogd fruit, of stukjes chocolade

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Smelt de boter en de chocola in een kom op een pan met zacht kokend water (au bain marie). Roer er de vanille essence door en de gehakte noten of het gedroogd fruit als je die gebruikt.

Meng in een andere kom de cacao, het bananenmeel, bakpoeder en de suiker. Voeg er de specerijen naar keuze aan toe.

Meng de droge bestanddelen met de gesmolten chocolade.

Klop de eieren los en meng ze door het beslag. Doe het beslag in het bakblik en zet het in de oven.

Bak de brownie ongeveer 25 minuten. De randjes moeten droog en kruimelig zijn, maar het binnenste moet nog zacht en niet helemaal gaar zijn. Laat de brownie in het bakblik afkoelen en snijd daarna in brokken.

Lekker met een toef slagroom of crème fraiche!