Cake van bananenmeel met cashewnoten

Amaizin recept biologisch Cake van bananenmeel met cashewnoten en slagroom

INGREDI√čNTEN

Voor 1 cake

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 75 gram¬†Amaizin bananenmeel
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 2 el cashewnotenpasta
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille aroma
  • een snuf zout
  • handje cashewnoten voor garnering

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de bananen met het ei tot een beslag (gebruik een handmixer). Voeg de melk toe. Roer er vervolgens 2 flinke eetlepels cashewnotenpasta doorheen.

Voeg het bananenmeel, kaneel, zout en suiker en de vanille toe en meng goed door elkaar. Proef of het mengsel zoet genoeg is, voeg anders nog wat suiker toe.

Bekleed de vorm met bakpapier of vet de vorm in en doe het beslag in de vorm. Bekleed met de cashewnoten.

Bak de cake ongeveer 40 minuten. De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is.

Lekker met een toef slagroom!