Cambodiaanse kip curry

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 2 el Amaizin Tikka Masala curry paste
  • 2 el olie
  • 2 blikken (800 ml) Amaizin kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 tl trassi (garnalenpasta)
  • 400 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes genseden
  • kippenbouillon (eventueel)
  • 1 el palmsuiker of bruine suiker
  • 1 el kerrie
  • 1 ui, gesnipperde
  • 100 g sperziebonen
  • zeezout

BEREIDING

Bak de currypasta in wat olie tot de geur vrij komt. Voeg de helft van de kokosmelk toe aan de currypasta, breng aan de kook en kook dit in tot het haast vast is.

Voeg de vissaus en trassi toe en meng goed door elkaar. Voeg de kip en de aardappelen toe. Voeg de andere helft van de kokosmelk toe en kook ongeveer 5 minuten.

Als de saus de kip en aardappel niet volledig bedekt, vul dan aan met kippenbouillon. Voeg de suiker, kerrie, ui, boontjes en zout toe en laat zachtjes nog 15 minuten stoven.

Serveer met rijst.