vegan jackfruit chili

Vegan jackfruit chili

Verras elke vleesliefhebber met deze chili met jackfruit en rode kidneybonen

Meer recepten

Ingrediënten

  • 1 Blik Amaizin red kidneybonen in chilisaus
  • 1/2 blik Jackfruit
  • 50 ml passata
  • 1 el shoyu of tamari
  • 1 el ahornsiroop
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • 1 tl balsamico azijn
  • 1 el verse koriander, fijngesneden
  • 150 gr Amaizin Naturel tortilla chips

Aan de slag

  • Verwarm de inhoud van het blik kidneybonen met 50 ml passata.
  • Giet de jackfruit af en voeg toe aan het bonenmengsel. Voeg vervolgens de shoyu, ahornsiroop, balsamico azijn en limoensap en -rasp toe.
  • Laat ongeveer 15-20 minuten stoven, totdat de jackfruit zacht is. Trek de jackfruit uit elkaar met twee vorken zodat de stukken wat kleiner worden, als een soort draadjesvlees.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak met shoyu, balsamico en/of ahornsiroop.
  • Serveer met verse koriander en tortilla chips.

Kies je taal