Gnocchi van boerenkool en Cassavemeel

Amaizin recept biologisch Gnocschi van boerenkool en cassavemeel champignons pijnboompitten en bacon

INGREDI√čNTEN

Voor 4 personen

  • 300 g boerenkool
  • 250 g ricotta
  • 125 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 g Amaizin cassavemeel
  • 150 g pancetta / ontbijtspek (of gemengde paddenstoelen voor een vegetarische variant)
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook, fijn geraspt
  • 30 g pijnboompitten of walnoten
  • 10 blaadjes salie
  • ¬Ĺ tl nootmuskaat, fijn geraspt
  • Peper en zout

BEREIDING

Kook de boerenkool 10 minuten in gezouten water. Giet de boerenkool af en laat goed uitlekken.

Rooster de pijnboompitten of walnoten.

Doe de ricotta, 100 g Parmezaanse kaas, ei, nootmuskaat, knoflook en wat peper en zout in de kom van de keukenmachine. Knijp de boerenkool goed uit en voeg toe aan de kom. Meng dit tot een pasta.

Voeg 75 g cassavemeel toe aan het mengsel. Laat het mengsel 5 minuten staan. Het moet stevig genoeg zijn om mee te werken en niet te nat of te plakkerig. Voeg eventueel meer cassavemeel toe.

Vorm balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Leg ze op een met cassavemeel bestoven plank. Zet ze 15 minuten in de koelkast om steviger te worden. De balletjes kunnen ook ingevroren worden om later te koken.

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook.

Smelt de boter in een grote koekenpan. Bak de salieblaadjes en het spek (en/of de paddenstoelen).

Laat de gnocchi voorzichtig in de pan kokend water zakken. Kook ze op zacht vuur een aantal minuten, tot ze boven komen drijven. Laat ze dan nog een minuut koken. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze bij de salie en spek in de pan.

Bak de gnocchi een paar minuten in de saus tot ze licht gebruind zijn.

Schep de gnocchi met de saus op warme borden. Garneer met de pijnboompitten en walnoten en de rest van de Parmezaanse kaas.

VARIATIE

In plaats van boerenkool kun je ook spinazie of snijbiet gebruiken.