Indiase pompoensoep met garnaaltjes

Amaizin recept biologisch Indiase pompoensoep met garnaaltjes en basilicum

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 1 el olie
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 zakje Amaizin Tandoori currypasta
  • 400 ml Amaizin kokosmelk
  • 500 g pompoen, in blokjes
  • 250 ml bouillon
  • 1 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 100 g garnaaltjes
  • zout en peper
  • verse basilicum of koriander

BEREIDING

Fruit de sjalotjes in de olie goudbruin.

Voeg de Amaizin Tandoori currypasta toe en fruit even mee. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

Voeg de pompoen toe en kook de soep op een laag vuur totdat de pompoen gaar is (15-20 minuten).

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg zoveel bouillon toe tot de gewenste dikte is bereikt. Doe de vissaus, het limoensap en de garnaaltjes in de soep, en warm nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer met basilicum of koriander voor het opdienen.