Japanse sojanoedelsoep met kip en shiitaake

Amaizin recept biologisch japanse sojanoedelsoep met kip en shiitake

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

  • 2 pakken Amaizin sojanoedels, naar keuze wit of groen
  • 2 eieren
  • 300 g kipdijfilet, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • stukje verse gember, fijngesneden
  • 1 ½ l kokend water
  • 1 bouillonblokje paddenstoelen
  • 200 g shiitake-paddenstoelen, in plakjes
  • 1 stronk paksoi, in repen
  • 4 el (lichte) miso
  • Japanse sojasaus
  • 4 lente-uien, in ringetjes
  • 100 g taugé
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • olie

BEREIDING

Kook de noedels gaar volgens de verpakking, spoel af met koud water in een vergiet en verdeel over 4 diepe kommen.

Kook het ei net niet helemaal hard. Laat schrikken, pel en zet apart in een kom water.

Verhit wat olie in een braadpan en bak de kip samen met de knoflook en gember op hoog vuur al omscheppend bruin. Giet het kokend water erbij, plus het bouillonblokje en breng opnieuw aan de kook.

Voeg de shiitake toe en na 1 minuut de paksoi. Duw goed onder en laat kort garen.

Roer de miso los in een kommetje met een kopje van de kokend hete soep, giet dan alles terug in de pan.

Proef en breng op smaak met sojasaus. Verdeel de soep over de kommen met noedels. Garneer met een half gepeld ei, lente-ui, taugé en rode peper.