Kokos-cassave cake

Amaizin recept biologisch kokos cassave cake glutenvrij met limoenglazuur

INGREDIËNTEN

Voor 1 cake

  • 4 eieren
  • 400 g suiker
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 blikken (800 ml) Amaizin kokosmelk
  • 300 g Amaizin cassavemeel
  • 50 g geraspte kokos
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 1 tl zout
  • 2 limoenen, sap en rasp

Icing

  • 200 g roomkaas
  • honing of ahornsiroop

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Rasp de 2 limoenen en pers ze daarna uit. Bewaar rasp en sap gescheiden van elkaar.

Vet een cakeblik of tulband vorm in met boter of olie en bestrooi met wat cassavemeel. Een cakeblik kun je ook met bakpapier bekleden in plaats van met meel te bestrooien.

Splits de eieren. Klop de eiwitten met een theelepel zout op tot stijve pieken.

Klop de eidooiers met de suiker en de boter tot een lichtgele crème. Klop er dan de kokosmelk en de rasp van 2 limoenen door.

Meng het cassavemeel, kokosrasp, bakpoeder, kardemom, kaneel en gember en schep dit door de eidooier crème. Spatel er nu voorzichtig de stijve eiwitten door.

Giet het beslag in de bakvorm en zet ongeveer 50 – 55 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt, is de cake gaar.

Laat de cake in de vorm afkoelen en zet daarna op een rooster.

Meng de roomkaas met het limoensap en honing of ahornsiroop naar smaak. Bestrijk de bovenkant van de cake met de roomkaas. Bestrooi de cake eventueel nog met kokosrasp of kokoschips.