Kokos curry

INGREDIËNTEN
Voor 4 personen

  • 400 ml Amaizin kokosmelk
  • 2 eetl. Amaizin Green Curry
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 klein aubergines (400 g) in blokjes
  • 2 courgettes (400 g) gehalveerd en in reepjes gesneden
  • 1 bloemkool (300 g) in kleine roosjes
  • 1 eetl. citroensap
  • basilicum of koriander blaadjes
  • zeezout

BEREIDING
Verwam de olie in een grote braadpan. Fruit de ui en voeg de groene curry toe. Zet het vuur laag en roer een minuutje, voeg wat water toe zodat de curry niet verbrandt. Voeg de kokosmelk langzaam toe en roer voortdurend tot een gladde saus. Voeg de aubergines en de courgettes toe. Breng aan de kook en zet meteen het vuur laag. Deksel erop en op een heel laag vuur zachtjes 10-15 minuten laten stoven. Voeg de bloemkool toe en laat nog 5-10 minuten zonder deksel staan.
Voeg het citroensap toe, garneer met de basilicum of koriander en serveer met jasmijnrijst en een knapperige groene salade.