Pannenkoeken van bananenmeel

Amaizin recept biologisch pannenkoeken van glutenvrij bananenmeel met blauwe bessen en honing

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 200 gram Amaizin bananenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • een snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille aroma
  • 600 ml karnemelk
  • 1 ei
  • olie
  • blauwe bessen
  • banaan
  • ahornsiroop of honing

BEREIDING

Meng het bananenmeel met het bakpoeder, zout, kaneel en vanille in een kom. Voeg karnemelk toe totdat een dikke pap ontstaat en meng het ei hierdoor. Voeg nu beetje bij beetje meer karnemelk toe totdat je een dik pannenkoekenbeslag hebt.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een eetlepel olie in. Wanneer de pan warm is giet je een beetje beslag in de pan. Maak de pannenkoeken niet te groot, in één pan zullen ongeveer 3 pannenkoeken moeten passen. (Het zijn eigenlijk groot uitgevallen poffertjes, zogenaamde American pancakes).

Bovenop de pannenkoeken ontstaan belletjes. Als de belletjes niet meer verdwijnen maar in het beslag blijven zitten mag je de pannenkoeken omdraaien. Bak totdat de onderkant mooi bruin is. Serveer de pannenkoeken met blauwe bessen, plakjes banaan en ahornsiroop of honing.

Natuurlijk kun je ook een poffertjespan gebruiken.