Quinoaburger met zeewier en geroosterd cassavemeel

Amaizin recept biologisch Quinoaburger met geroosterd cassavemeel zeewier en kikkererwten

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 150 g gekookte quinoa (= ca. 70 g ongekookte quinoa)
  • 150 g gekookte witte bonen
  • Amaizin cassavemeel – geroosterd
  • 1 el nori, vekruimeld
  • 1 el mosterd
  • 1 citroen, geraspte schil
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • Zout en peper
  • Olie

BEREIDING

Doe de quinoa, bonen, nori, mosterd, citroenrasp en bieslook in een keukenmachine en meng tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in 4 of 8 gelijke burgers en paneer ze met het geroosterde cassavemeel.

Leg ze een half uurtje in de koelkast om op te stijven.

Verhit wat olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de burgers ca. 3 minuten aan beide kanten, tot ze een goudbruin korstje hebben.

De burgers zijn lekker met ketchup, mayonaise, een saus van tahin met het overgebleven citroensap, of met een augurkje.