Sajoer Lodeh

Sajoer Lodeh

Hoe langer de smaken kunnen intrekken, hoe lekkerder deze groentecurry wordt

Meer recepten

Ingrediënten

  • 500 g gemengde groenten (bloemkool, broccoli, prei, kool, sperzieboontjes, wortel, taugé)
  • 200 g tofu
  • 2 el olie
  • 2 ui, gesnipperd
  • 4 el groene curry pasta
  • 300 ml groentebouillon
  • 400 ml Amaizin kokosmelk
  • 1 el pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 200 g volkoren basmatirijst

Aan de slag

  • Snij de groenten in roosjes, schijfjes of blokjes. Snij de tofu in blokjes.
  • Verwarm de olie in een wok en roerbak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de currypasta toe. Bak 2 minuten op een laag vuur. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook zonder deksel.
  • Voeg de groenten toe en stoof ze beetgaar.
  • Neem een kopje van het vocht en meng hier de pindakaas, de ketjap en citroensap door. Doe het mengsel terug in de pan.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de tofu toe en warm nog 5 minuten door. Serveer de sajoer met de rijst.

Kies je taal