Sajoer lodeh

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 400 ml Amaizin kokosmelk
  • 500 g gemengde groente (bloemkool, broccoli, prei, kool, sperzieboontjes, wortel, taugé)
  • 200 g tofu
  • 2 el olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 pakje Amaizin Thai green curry paste
  • 1 tl trassi
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 el pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el citroensap

BEREIDING

Snijd de groente in schijfjes of blokjes. Snijd de tofu in blokjes.

Verwarm de olie in een wok en roerbak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de currypasta en de trassi toe. Bak 2 minuten op een laag vuur.

Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook zonder deksel. Voeg de groente in de volgorde toe die nodig is om te garen en roerbak tot de groente beetgaar is. Voeg 5 minuten ervoor de tofu toe.

Meng de pindakaas, ketjap en citroensap erdoor en serveer met rijst.