Sojanoedels met oosterse gehaktballetjes, paksoi en mango

Amaizin recept biologisch sojanoodels met gehaktballetjes paksoi en mango

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 300 g rundergehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 50 g sesamzaad
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 cm gember, fijngesneden
  • 2 rode, gele of oranje paprika’s, in reepjes
  • 1 pak Amaizin sojanoedels, naar keuze wit of groen
  • 1 mango, in blokjes
  • 1 flinke stronk paksoi, in reepjes
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • 1 el honing
  • 2 el sojasaus
  • verse koriander, gesneden
  • olie, zout en peper

BEREIDING

Meng het gehakt met de ketjap en wat zout. Draai er balletjes van en rol ze door de helft van het sesamzaad.

Verhit wat olie in een braadpan en braad de gehaktballetjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en zet apart.

Rooster de andere helft van het sesamzaad in een droge koekenpan tot het begint te geuren.

Doe nog wat olie in de braadpan en fruit ui, knoflook en gember. Voeg na 5 minuten de paprikareepjes en de gehaktballetjes toe en bak nog eens 5 minuten.

Kook nu de sojanoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel om.

Voeg de mango, paksoi, rode peper, honing en sojasaus toe aan de gehaktballetjes en bak nog eens 5 minuten.

Voeg de sojanoedels toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Strooi het geroosterde sesamzaad en de koriander erover.