Spring rolls

Amaizin recept biologisch Spring rolls met rijstnoodles pinda en groente

INGREDIËNTEN

Voor 12 spring rolls

  • 1 zak Amaizin sojanoedels wit
  • sesamolie
  • 125 g ongezouten pinda’s
  • 6 el sojasaus
  • 3 tl limoensap
  • 6 el verse koriander, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 cm verse gember, fijngesneden
  • 1 pak Amaizin rijstpapier
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 4 lente-uitjes, in schuine ringetjes gesneden
  • 2 el sesamzaad
  • verse koriander, munt en/of Thaise basilicum

Voor de dipsaus:

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el chilisaus
  • 1 el honing
  • 1 el limoensap
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 cm verse gember, geraspt

BEREIDING

Maal de pinda’s fijn in de vijzel. Haal uit de vijzel en meng met de sojasaus, limoensap, koriander, knoflook en gember.

Bereid de sojanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel goed koud. Meng er het pindamengsel door.

Vul een platte schaal met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een snijplank of groot bord.

Leg 1/12 deel van de noedels in het midden van een vel rijstpapier. Verdeel er wat geraspte wortel, lente-uitjes en rode paprika over. Leg er wat blaadjes verse kruiden op. Strooi er wat sesamzaad over.

Vouw dan de zijkanten van het rijstpapier naar binnen en rol het papier strak op tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier.

Maak een dip van de sojasaus, sesamolie, chilisaus, honing, limoensap, knoflook en gember. Proef of er van een ingrediënt nog iets bij moet, tot je de saus lekker vindt. Serveer bij de spring rolls.