Aan de slag
- Maal de pinda’s fijn in de vijzel. Haal uit de vijzel en meng met de sojasaus, limoensap, koriander, knoflook en gember.
- Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel goed koud. Meng er het pindamengsel door.
- Vul een platte schaal met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een snijplank of groot bord.
- Leg 1/12 deel van de noodles in het midden van een vel rijstpapier. Verdeel er wat geraspte wortel, lente-uitjes en rode paprika over. Leg er wat blaadjes verse kruiden op. Strooi er wat sesamzaad over.
- Vouw dan de zijkanten van het rijstpapier naar binnen en rol het papier strak op tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier en de vulling.
- Maak een dip van de sojasaus, sesamolie, chilisaus, honing, limoensap, knoflook en gember. Proef of er van een ingrediënt nog iets ontbreekt. Serveer bij de spring rolls