Thaise pompoensoep met garnaaltjes

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 1 el olie
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 zakje Amaizin Thai green curry paste
  • 400 ml Amaizin kokosmelk
  • 500 g pompoen, in blokjes
  • 250 ml bouillon
  • 1 el Thaise vissaus
  • 1 el limoensap
  • 100 g garnaaltjes
  • zout en peper
  • verse (Thaise) basilicum

BEREIDING

Fruit de sjalotjes in de olie goudbruin. Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de pompoen toe en kook de soep op een laag vuur totdat de pompoen gaar is (15-20 minuten).

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg zoveel bouillon toe tot de gewenste dikte is bereikt. Doe de vissaus, het limoensap en de garnaaltjes in de soep, en warm nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer met de basilicum voor het opdienen.