Vietnamese groentenpannenkoek

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 4 uien, fijn gesnipperd
  • 20 verse shitake, alleen de hoed, gesneden
  • 100 g gewassen tauge
  • olie

Pannenkoeken

  • 50 ml Amaizin kokosmelk
  • 100 g rijstmeel
  • 1 tl kurkuma (geelwortel)
  • 1 tl suiker
  • 8 lenteuitjes, diagonaal in ringetjes gesneden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 el vissaus
  • 2 takjes munt

Dipsaus

  • 1 teen knoflook, geperste
  • ½ chilipeper, fijn gesneden
  • 1 tl suiker
  • 1 el limoensap
  • 2 el vissaus

BEREIDING

Zeef het meel en meng met de kurkuma, suiker en lente-uitjes. Doe de kokosmelk, eieren en vissaus in een kom, roer door elkaar en roer geleidelijk het meel erdoor. Zet op een koele plek.

Maak de dipsaus door alle ingrediënten te mengen. Proef of er nog wat van iets bij moet.

Verwarm een eetlepel olie in de wok, bedek de bodem en verhit. Roerbak de uien tot ze zacht zijn en houd ze apart.

Giet een kwart van het beslag in de wok en draai de wok rond tot een dunne pannenkoek ontstaat. Zet het vuur laag en leg een kwart van de uien, shitake en taugé midden op de pannenkoek. Doe er wat verse munt op. Leg een deksel op de wok en laat 3-4 minuten garen.

Rol de pannenkoek op en laat op een verwarmd bord glijden. Houd dit warm terwijl de andere pannenkoeken worden gebakken.

Serveer de pannenkoek met de dipsaus.