Vietnamese groentepannenkoek

Amaizin recept biologisch Vietnamese groentenpannenkoek met shiitake en taugé

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 4 uien, fijn gesnipperd
  • 200 g verse shiitake paddenstoelen, in reepjes gesneden
  • 100 g taugé, gewassen
  • olie

Pannenkoeken

  • 100 g rijstmeel
  • 1 tl kurkuma (geelwortel)
  • 1 tl suiker
  • 8 lente-uitjes, diagonaal in ringetjes gesneden
  • 100 ml Amaizin kokosmelk
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 el vissaus
  • verse munt

Dipsaus

  • 1 teen knoflook, geperst
  • ½ chilipeper, fijn gesneden
  • 1 tl suiker
  • 1 el limoensap
  • 2 el vissaus

BEREIDING

Zeef het rijstmeel in een kom en meng met de geelwortel, suiker en lente-uitjes. Doe de kokosmelk, eieren en vissaus in een kom, roer door elkaar en roer geleidelijk het meel erdoor. Zet op een koele plek.

Maak de dipsaus door alle ingrediënten te mengen. Proef of er van iets nog wat bij moet.

Verwarm een eetlepel olie in de wok, bedek de bodem en verhit. Roerbak de uien tot ze zacht zijn en houd ze apart.

Roer het beslag nog eens door en voeg eventueel nog wat kokosmelk toe als het heel erg dik is.

Giet een kwart van het beslag in de wok en draai de wok rond tot een dunne pannenkoek ontstaat. Zet het vuur laag en leg een kwart van de uien, shiitake en taugé midden op de pannenkoek. Doe er wat verse munt op. Leg een deksel op de wok en laat 5 minuten garen.

Vouw de pannenkoek dubbel en laat op een verwarmd bord glijden. Houd warm terwijl de andere pannenkoeken worden gebakken.

Serveer de pannenkoek met de dipsaus.