Volkoren basmatirijst met aubergine in hoisinsaus

Amaizin recept biologisch basmatirijst met aubergine en hoisinsaus

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 200 g Amaizin volkoren basmatirijst
  • 200 g half-om-half gehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl chilisaus
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 2 rode ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 cm verse gember, fijngesneden
  • verse koriander

Voor de hoisinsaus:

  • 1 el olie
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • 2 tl Chinees 5 spice poeder
  • 125 g genmai of mugi miso
  • 125 ml honing of ahornsiroop
  • 2 el (rijst)azijn

BEREIDING

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet indien nodig af en laat afkoelen.

Meng het gehakt met sesamolie en chilisaus en laat 10 minuten marineren in de koelkast.

Maak de hoisinsaus: bak de knoflook zachtjes in de olie, voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en laat 5 minuten, al roerend, zachtjes doorkoken. Haal van het vuur en zet apart.

Verwarm een eetlepel olie in een braadpan op middelhoog vuur en braad het gehakt bruin. Neem het gehakt uit de pan en zet het apart. Doe nog een eetlepel olie en een eetlepel van de hoisinsaus in de pan en bak de aubergine, rode ui, knoflook en gember.

Doe de rijst met het gehakt bij de aubergine. Doe er naar smaak hoisinsaus bij. Roer door en laat alles goed warm worden. Serveer met verse koriander.